2015. március 22., vasárnap

Tudományos múzeum / Museum of Science and Industry

Már régóta készültünk ellátogatni a tudományos és ipari múzeumba, de valahogy sose jutottunk el. Pedig nagyon közel van hozzánk (kb 10 -15 perc gyalog). Most pedig egymás után kétszer is elmentünk. 

Nagyon szuper a múzeum és hatalmas, több régi raktárépületben vannak kiállítások. Az első alkalommal csak két termen mentünk át másfél óra alatt. Nagyon sok interaktív rész van és sikerült elcsípnünk a textilgyártásról is egy bemutatót. Itt az előadónak nagyon furcsa akcentusa volt, nagyon oda kellett figyelni arra, hogy mit is mond. A gyártás egész folyamatán végigmentünk egészen onnantól, hogy a leszedett gyapotból hogy lesz fonal és a fonalból pedig textil.

 

Nagyon sok érdekességet meglehetett tudni, nagyon sok minden készült Manchesterben. Csak a sok tábla olvasásban jól el is lehet fáradni :)

Második alkalommal a vendégeinkkel mentünk el, akkor először a repülős részen voltunk (a kiírás szerint air&space lett volna a rész neve, de az űrt valahogy lehagyták). Itt mindenféle repülők, motorok, autók voltak kiállítva. Ez is marha jól nézett ki. 




Átszaladtunk most is a textiles részen és az előtéren és még megnéztünk egy 3D-s nyomtatós kiállítást is. Itt én egy kicsit nagyobb dologra számítottam, mert csak olyan tárgyak voltak kiállítva, amit 3D-s nyomtatóval nyomtattak. Lehetett volna egy nyomtató is, ami néha nyomtat valamit. E mellett volt még egy terem, ahol retró cuccok voltak, ott gyorsan végig mentünk, nem nagyon értettük, hogy mi is akar lenni.

Még mindig rengeteg dolog maradt, amit nem néztünk meg, úgyhogy vissza kell még mennünk ide (is). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése