2014. november 6., csütörtök

Guy Fawkes Nap

Tegnap volt a Guy Fawkes Nap / Bonfire Night. Korábban már írtam, hogy a gyerekek hetek óta gyűjtögettek ennek az ünnepnek a keretében. De nem csak így ünnepeltek, ilyenkor örömtüzeket szoktak gyújtani és tüzijátékoznak. Hát mindenből volt rendesen. 

Még világosban elmentünk gyorsan edzeni a parkba, de hazafelé már sötétedett. Akkor már elkezdték egy-két helyen építeni a máglyarakásokat. Szép nagy halmokat raktak mindenféle raklap maradványokból és egyéb fahulladékból. A tüzijátékozás pedig elkezdődött a sötétedésnél és folyamatosan lehetett hallani a durrogásokat egészen estig hol innen, hol onnan. Látni nem sokat láttunk az épületek miatt, legfőképpen csak azokat, amiket a közelben lőttek fel. Itt egyébként a helyi boltban is lehet tüzijátékot kapni, korábban is kilőttek már néha egy párat. 

Este lementünk az egyik rakáshoz, ami nagyon közel volt hozzánk. Már egész "kicsi" volt a halom, de így is nagyobb volt, mint amit én biztonságosnak gondolok. Jött egy tűzoltó autó is, kiszálltak hárman, odasétáltak a tűzhöz, megszemlélték, diskuráltak valamit, aztán elmentek és hagyták, hadd égjen tovább :) A tűz körül összegyűltek egy páran, nézték hogyan ég.



Nem sokáig maradtunk mert nagyon hideg lett (3 fok volt!) és fagyos szél fújt. Az angolok persze rövidnadrágban és pólóban rohangáltak - őket nem nagyon hatja meg a hideg :) De komolyan, képesek még most is egy szál szoknyában mászkálni harisnya vagy bármi más nélkül, még a gyerekek is. Én meg be vagyok öltözve teljes menetfelszerelésbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése