2014. október 7., kedd

Bolyongás a Philips Park felé

Úgy alakult, hogy hétfőn tartottuk a hétvégét és egy nagy kirándulást terveztünk erre a napra. Több programot is kinéztünk, de azt, hogy hova is menjünk, nem sikerült előre kitalálnunk. Hétfőn reggel aztán persze esett... Nem is kapkodtuk el a készülődést, végre megkaptam a már jól beígért English Breakfast-met, ami nagyon finom volt :)



Végül úgy döntöttünk, hogy egy múzeummal kezdünk, hogy addig is elmenjenek a felhők. A közlekedési múzeumot választottuk és utána az ehhez "közel" eső Philips Parkot néztük ki délutáni megállónak. A múzeum nyitva tartását persze nem néztük meg, csak azt hogy hol van. Így amikor odaértünk, akkor szembesültünk vele, hogy csak szerdán, szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon van nyitva. Hamar tovább is indultunk a park felé és közben már a nap is kezdett kisütni.

Az út elég hosszúra sikeredett, sokszor meg kellett állnunk megnézni, hogy merre is kellene mennünk, aztán egyszer csak egy erdei ösvényen kellett tovább mennünk. Itt már azért megkérdeztük, hogy jó felé megyünk-e, kaptunk is útbaigazítást. Hirtelen belecsöppentünk az erdőbe, kis patakocskával, nagyon kis hangulatos hely volt. Rajtunk kívül csak kutyákat sétáltattak.

 

Aztán itt következett az, hogy mindig túlmentünk azon a ponton, ahol rá kellett volna kanyarodni a parkhoz vezető útra. Amikor már visszaértünk a városi részhez, újra megkérdeztük merre kell menni, és visszairányítottak az erdő felé. Közben elkezdett esni, de végre megtaláltuk a bicikli utat, ami a parkhoz visz. Csak megint tovább mentünk, mert nem volt valami jól kitáblázva. Minden kereszteződésnél voltak mindenféle táblák, amik jelezték, hogy merre mi található, de a parkot egyik sem írta. A harmadik útbaigazítás után végre megtaláltuk a parkot, de addig már teljesen eláztunk és nyakig sárosak voltunk. Szerencsére ez után már tényleg kisütött a nap és úgy is maradt.

Az esőt leszámítva viszont nagyon szép helyeken mentünk, meg se mondta volna róla az ember, hogy még mindig a városban vagyunk. A park nem volt valami nagy szám, ott is jellemző volt, hogy semmi nem volt rendesen kitáblázva és az útbaigazító térképen még az sem volt feltüntetve, hogy "Ön most itt áll". De legalább sok mókus volt és még egy nyuszit is láttunk :) 
Hamar ott is hagytuk és elindultunk hazafelé, mert egy pár órája már úton voltunk. Az esőt leszámítva a táj miatt megérte elmenni. A park miatt nem, oda nem fogunk többet vissza menni.


Este még elmentünk hamburgerezni Byron nevű helyre, ami szintén nem bizonyult jó választásnak. Az én hamburgeremmel nem volt baj, finom volt, de nem mondtam volna rá azt, hogy nem ettem még jobbat. De a Szabi húsát és zsemléjét megégették egy kicsit, ami elég erősen rontotta a véleményünket. Kénytelenek voltunk a Brewdog Pub-ba is benézni hazafelé, csak, hogy jó élménnyel zárjuk a napot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése